Het bestuur

Nuria (Sopraan, Bestuursvoorzitter & Muziek/ Fondsen)
Nuria (Sopraan, Bestuursvoorzitter & Muziek/ Fondsen)

Nuria Castells Molina ('67) woont in Arnhem en is geboren in Spanje. Zij kwam toen ze 20 jaar oud was naar Nederland voor haar werk: de dans als professional.

Zij combineert het moederschap van 2 opgroeiende kinderen met zingen en dansen. Nuria kwam bij het koor in november 2014 en ervaart:

"Inspiratie en een enorm gevoel van saamhorigheid en erkenning. Een warm bad met prachtige klanken."

Susan (Sopraan, bestuurslid & Website en Marketing)
Susan (Sopraan, bestuurslid & Website en Marketing)

Susan Blanco woont in Arnhem en is geboren in Nederland. Haar ouders behoorden tot de eerste generatie arbeidsmigranten uit Spanje in de jaren '60. Van haar 6e tot haar 12e heeft zij in Spanje gewoond. Susan is zelfstandig Sociaal Pedagoog, gespecialiseerd in begeleiding van kwetsbare ouderen en volwassenen met Dementie, NAH of Psychische problematiek. Daarnaast ontwerpt zij professionele low-budget websites en is zij 'De Taalrecycler' en auteur van het boek "Ik spreek vloeibaar Nederlands" .

Susan kwam bij het koor in maart 2016 en ervaart:

"Ik krijg energie van de andere dames; wij hebben altijd zoveel plezier met elkaar. Ook leer ik veel over andere culturen en woorden in andere talen. Dat vind ik erg leuk en boeiend."

 

 

Judith (Alt,  Secretaris & vervangend Penningmeester)
Judith (Alt, Secretaris & vervangend Penningmeester)

Nermin Cingöz

Bestuurslid
Nermin Cingöz is geboren in Arnhem. Haar ouders behoorden tot de eerste generatie arbeidsmigranten uit Turkije in de jaren '60. 
Nermin is betrokken geweest bij het idee voor het opzetten van het WereldvrouwenKoor in 2014.
"Het idee voor het opzetten van het WereldvrouwenKoor wilde ik graag ondersteunen.
Ik ben opgegroeid in een huis vol met muziek, zang en dans. Als dansdocent, artistiek coördinator en adviseur ben ik betrokken bij diverse instellingen en projecten.
Met mijn ervaring op bestuurlijk, organisatorisch en artistiek gebied lever ik een bijdrage aan meerdere initiatieven.
Het WereldvrouwenKoor is één van de initiatieven wat ik een warm hart toedraag. 
Ik zing zelf niet in het koor maar geniet van de prachtige liederen die onze koorleden vol passie uitdragen".
Camelia (Sopraan & Penningmeester)
Camelia (Sopraan & Penningmeester)

Camelia Argint ('73) woont in Arnhem en is geboren in Roemenië. De liefde bracht haar naar Nederland toen ze 34 jaar oud was. Camelia is leraar Economie en is werkzaam als docent.

Camelia kwam bij het koor in juli 2017 en ervaart:

"Het zingen in het Wereldvrouwen-Koor brengt mij  vreugde en positieve energie. Het geeft mij een gevoel van saamhorigheid en lotsverbondenheid. Hier kan ik mijn passie voor muziek met anderen delen. Bij de eerste kennismaking raakte ik meteen verslaafd aan de gezelligheid en de muzikaliteit van de vrouwen. Onze dirigente is deskundig, gezellig, geduldig en nog veel meer! Het enthousiasme van de zangeressen spat er vanaf..."


Onze zangeressen

Monique (Dirigente & Vrienden cie.)
Monique (Dirigente & Vrienden cie.)

Monique Verhoeven ('62) woont in Arnhem en is geboren in Nederland. Haar verre voorouders (17e eeuw) komen uit Frankrijk. Zij werkt als koordirigent en heeft 2 oppaskinderen.

Monique kwam bij het koor in november 2014 en ervaart:

"Mooie ontmoetingen, veel plezier, heel nieuwe muziek, leuk werk om de liedjes van de nieuwe zangeressen tot juweeltjes te maken om met het koor te zingen, kennis van vele talen, fijne woensdag-avonden en bijzondere optredens en ook veel nieuwe lekkere hapjes!"

Irene (Mezzo & Activiteiten cie.)
Irene (Mezzo & Activiteiten cie.)

Irene Keyser ('60) woont in Arnhem en is geboren in Indonesië. Haar moeder is Indonesisch en haar vader Nederlands Indisch. Toen zij 4 was, is zij met haar familie naar Nederland geëmigreerd, omdat haar vader zijn Nederlandse nationaliteit had behouden en het dus voor hen het beste was Indonesië te verlaten.

Zij is peuterleidster en daarnaast geeft zij ontspannende massages wat haar ontspanning én energie geeft.

Irene kwam bij het koor in januari 2016 en ervaart:

"Zingen geeft mij ontspanning en ik krijg door te zingen in dit koor veel energie en plezier. Het is ontzettend leuk om met zoveel verschillende vrouwen van verschillende culturen te zingen. We hebben veel plezier en dat staat voorop."

Elena (Mezzo)
Elena (Mezzo)

Elena Giacchini ('63) woont in Velp en is geboren in Italië. Toen zij 39 was, kwam ze voor haar liefde Teun naar Nederland. Zij is moeder van 1 opgroeiend en 2 volwassen kinderen. Ze is Pedagoog en Taaldocente en sinds ze in Nederland woont, verzorgt ze taalcursussen aan verschillende instellingen.

Elena kwam bij het koor in maart 2017 en ervaart:

"Ik voelde gelijk dat ik hier op mijn plek was, omdat ik van muziek, zingen en dansen houd, maar ook van mensen-verhalen. Ik leer hier vrouwen van verschillende landen en culturen kennen wat mijn kleine wereld groter maakt!"

Lyke (Alt)
Lyke (Alt)

Lyke Bagaya ('59) woont in Doorwerth en is geboren in Nederland. Haar vader was van Nederlands Indië en zijn voorouders waren Portugese slaven uit Senegambia, West Afrika. Hij kwam als 15 jarige jongen met zijn gezin naar Nederland na de onafhankelijkheid van Indonesië.

Lyke is Hypnotherapeut, EMDR therapeut, Familie Opsteller, Energetisch Heler en Astroloog. Zij is moeder van 2 volwassen zonen.

Lyke kwam bij het koor in december 2014 en ervaart:

"Ik vind het heerlijk om te zingen. Het is een uitlaatklep. Het contact met de vrouwen is heel fijn en altijd feestelijk, met name bij optredens en concerten."

Duyen (Mezzo)
Duyen (Mezzo)

Duyen Nguyen ('73) woont in Arnhem en is geboren in Vietnam.

Zij kwam naar Nederland om te gaan samenwonen toen ze 24 jaar was. Ze is nagelspecialiste, heeft een diploma in Zorg en Welzijn en is moeder van 1 opgroeiend en 2 volwassen kinderen.

Duyen kwam bij het koor in april 2016 en ervaart:

"Het geeft me een blij gevoel en ik houd van zingen."

Gaby (Alt)
Gaby (Alt)

Gaby Schäfer ('60) is geboren in Duitsland. Ze heeft al op verschillende plaatsen in Nederland gewoond, maar voelt zich het meeste thuis in Arnhem. Zij houdt van de natuur en werkt bij een overheid. Met hart en ziel zet ze zich in haar werk in voor een gezonde een veilige leefomgeving. Gaby kwam bij het koor in april 2018 en ervaart:

"Het is een soort thuiskomen om samen te zingen met vrouwen van verschillende nationaliteiten. Ik wordt er gelukkig van en het geeft me veel rust."

 

Joyce (Alt & Bladmuziek/ Mappen)
Joyce (Alt & Bladmuziek/ Mappen)

Joyce van Zuylen ('50) woont in Arnhem en is geboren in Nederlands Indië. Toen zij 3 maanden oud was, kwam ze met haar familie naar Nederland vanwege de repatriëring na de onafhankelijkheid van Indonesië. Zij is gepensioneerd en doet vrijwilligerswerk voor de Zonnebloem. Zij heeft 3 volwassen zonen en 3 opgroeiende kleinzonen.

Joyce kwam bij het koor in juni 2015 en ervaart:

"Gezelligheid, vreugde en vriendschappen. En zingen is goed voor de gezondheid."

Julia (Alt & activiteiten cie.)
Julia (Alt & activiteiten cie.)

Julia Cheizoo ('70) woont in Huissen en is geboren in Duitsland. De  naam Cheizoo blijkt na stamboom-onderzoek uit Frankrijk te komen, maar vader is Nederlander en moeder Duits.

Zij kwam toen ze 12 was naar Nederland voor haar verdere schoolcarrière en omdat de legerbasis waar vader werkte  opgeheven zou worden. Zij werkt als medisch secretaresse in een ziekenhuis. In haar vrije tijd is ze graag creatief bezig en doet zij cursussen als Reiki en Intuïtieve Ontwikkeling. Daarbij is zij moeder van een opgroeiende zoon.

Julia kwam bij het koor in november 2017 en ervaart:

"Energie, blijheid, samen iets moois neerzetten met mooie mensen."

Samhita (Alt en Muziek cie.)
Samhita (Alt en Muziek cie.)
Judith (Alt)
Judith (Alt)

Judith Burgzorg ('62) is geboren in Suriname.

Zij was 7 jaar oud toen zij met haar ouders naar Nederland kwam.  Judith werkt als voedingsassistente bij Klimmendaal Revalidatie Specialisten.

Judith is in juli 2018 bij het koor gekomen na aanbeveling van een collega en ervaart:

"Ik kwam een avond meezingen en viel van de ene verbazing in de andere; Zoveel liefde, warmte, gezelligheid en vreugde. Ik hoorde er gewoon bij ook al kende ik nog niemand. Dit raakte mij enorm! Het zingen heeft mij weer energie gegeven en ik heb eindelijk gevonden wat ik al heel lang zocht....Muziek maken met lieve mensen om mij heen".